FotoGuru
 
    A fotoguru csoport központi weboldala  
   
 
     
 

Weboldal készítési ötletek Verdes János útmutatásával

Szeretett országunkban a vevőszerző honlapkészítés gyerekcipőben jár. Tömegesen készülnek olyan weblapok, amelyek szinte semmilyen hatással sincsenek az adott cég bevételeire. Az ilyen weboldalak sokszor csak az időt, energiát emésztik szignifikáns profit nélkül. Az esemény oka Verdes János weblapkészítő szakember szerint az oktatás: jelentősek a hiányosságok, és rossz célközönségnek szólnak a témában kapható oktatási anyagok.

A honlapkészítés során rendszerint elhanyagolják a weblap valódi szerepét. Verdes János véleménye szerint a honlap egy eszköz a vállalkozások vevő növelő arzenáljában. Erről bővebb információ Verdes János honlapján található. Az üzleti weblap készítésének a célja elsősorban a leendő ügyfelek megtalálása és megszólítása. Ennek a módja Verdes János szerint teljes mértékben hiányzik a mai oktatási rendszerből. A diákoknak ma már kötelező tananyag a weboldal készítés. Az iskolai órákban tanítják a HTML kódolás szabályait. Főiskolán és egyetemen PHP, MySQL programozást tanulnak, ami a mai kor dinamikus weboldalainak létfontosságú alkotó elemei.

Programozásban kiváló szakembereket nevel az oktatás. Ezek a webmesterek rendszerint a programozáson túl nem látják és nem is láthatják az igazi célt. Ugyanis az ő kötelezettségük csupán a programkód megalkotása, nem a vevőszerzés. A webmesterek szempontjából gyöngyszem egy olyan honlap, amiben nincs programozási hiba még akkor is, ha az elkészített program semmilyen hatással sincs a megrendelő nyereségére. Verdes János weblapján azt nyilatkozta, hogy világhírű a magyarok a zseniális problémamegoldó képessége. Jó néhány multinacionális informatikai óriáscég foglalkoztat magyar származású programozókat Amerikában és Európában egyaránt.

Verdes János meglátása szerint a gondot nem az informatikai, hanem a cégeket érintő oktatásban található nagymértékű hiányosságok jelentik. A felelős személyeket senki sem készíti fel arra, hogy milyen szempontok alapján készíttesse el weboldalát egy webmesterrel. Verdes János szerint a a honlap tulajdonosának szükségtelen HTML, JavaScript, JQuery, CSS, MySQL honlapkészítő nyelvek ismerete. Ez a webmester feladata. A vállalkozónak azonban első számú feladata és felelőssége, hogy a webmester tudását miként használja fel az üzletében.

Forrás: seozseni.hu, 2013-07-08 07:13

 

   
   

     
       
         
PR Csoport: Hírek | lorexceginfo.hu