FotoGuru
 
    A fotoguru csoport központi weboldala  
   
 
     
 

Milyen kedvező hatása van egészségünkre nézve a gyakori fekete tea fogyasztása?

 

A vér koleszterin szintjének rendben tartásában is meghatározó funkciója van a fekete teának. A túlsúly elleni párbajban létfontosságú fegyver lehet a fekete tea. Gyakori mozgással párosítva még kiugróbb a fekete tea hatása.

 

Pu erh tea - Sokan tudják, hogy a fekete tea temérdek antioxidáns vegyületet tartalmaz. De miért is meghatározó egészségünk megóvása céljából? Az antioxidánsok testünk egyik pótolhatatlan alkotóelemei. Szervezetünk anyagcseréje folyamán eléggé reakcióképes szabad gyökök keletkeznek. Az orvostudomány mai állásfoglalása szerint ezek a szabad gyökök leginkább a rákos megbetegedésért, érrendszeri problémákért és az öregedésért felelősek. A fekete teában található nagyon sok antioxidáns megköti ezeket a szabad gyököket. A nagy reakcióképességű vegyületek megkötésével a fekete tea fogyasztása nagyban védi egészségünket.

 

A fekete teában és a kávéban egyformán meglelhető a koffein. Számtalan embernek elengedhetetlen a reggeli kelésben. Azonfelül nap közben is szükség van az élénkítő hatású koffeinre. Zöld kávé tea ára, zöld tea diéta: részletek ezen a honlapon. Csakhogy nem mindegy, hogy fekete tea vagy kávé fogyasztásával juttatjuk szervezetünkbe az értékes koffeint. Általában elmondható, hogy a fekete tea kevesebb koffeint tartalmaz. A fekete teában lévő koffein hasznosítása csersavakhoz kapcsolódik, így máshogyan szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein. A serkentő hatás ennek köszönhetően később és elnyújtva jelentkezik. Ami igen nagy különbség: hosszabban tart.

 

Milyen kedvező hatása van egészségünkre nézve a gyakori fekete tea fogyasztása?
Milyen kedvező hatása van egészségünkre nézve a gyakori fekete tea fogyasztása?

 

A fekete tea érrendszer védő szerepköre ősidők óta jól ismert a tudományban. A fekete teában fellelhető vegyületek segítenek a diétában és az érrendszer védelmében. Segíti a vércukorszint regulációját, cukorbetegeknek célszerű a fogyasztása. A teafogyasztók körében az erek tágabbnak mutatkoznak, ami kiegyensúlyozottabb vérellátást biztosít.

 

Kiemelt témakör: tea, mate tea

Forrás: tea.hu, 2016-07-15 21:28

 

   
   

     
       
         
PR Csoport: Hírek | lorexceginfo.hu