FotoGuru
 
    A fotoguru csoport központi weboldala  
   
 
     
 

Együtt a médiában a "sérült" és "egészséges" emberek

2009 novemberében indult a Lépés Rádió. Célunk elsősorban az, hogy a sérült embereket közelebb hozzuk a társadalom többi rétegéhez, illetve, hogy a hallgatók sok, számukra tetsző zenét halljanak a rádióban.

Ebből kifolyólag választottuk szlogenünknek az "Egy Lépéssel Közelebb Hozzád”.

Csapatunkban 20 munkatárs dolgozik önkéntesként. Többségük látás- és mozgás sérült, akik közösen készítenek műsorokat ép kollégáinkkal. Közösségünk számára nagyon fontos, hogy az "ép kollégák" és a társadalom többi rétege jobban megismerje sérült ember társait. Fontos célunk, hogy lehetőséget adjunk fogyatékkal élő embereknek, akik egyébként nem tudnák megmutatni tehetségüket a média világában. Ha a rádiónk műsorait hallgatod észre sem veszed, hogy aki éppen hozzád szól nem lát, vagy nem tud járni. Ettől független a beszéd technikája, a kifejező képessége teljes mértékben ugyan olyan mint látó kollégáinak.

Sajnos Magyarországon még mindig sok ember távolságot tart és elkerüli a fogyatékkal élő embereket és nehezen tudja elképzelni, hogyan tud valaki vakon műsort vezetni. Annak ellenére van ez így, hogy ma már sok helyen van "érzékenyítő program", amelyet acélból hoznak létre szervezetek, hogy a "ép" társadalom jobban megismerhesse a sérült emberek világát.

Pedig ez lehetséges!

Erre jó példa a Lépés Rádió. Nálunk sérült emberek dolgoznak együtt egészséges munkatársaikkal, jobbnál jobb műsorokkal és napjaink legfelkapottabb slágereivel és a múlt kedvenc zenéivel várunk téged!

Gyere és hallgass minket, és szólj hozzá műsorainkhoz: http://www.lepesradio.hu/

Média lejátszóba illeszthető hallgatási linkünk: http://stream.lepesradio.hu/live192kbps.mp3

Gyenge a netkapcsolatod?

Akkor hallgasd alacsony minőségben rádiónkat akadás mentesen: http://www.lepesradio.hu/live64kbps.mp3

És ha már minket fülelsz, dobj, egy lájkot Facebook oldalunkra és kapcsolódj be közösségünk életébe! http://www.facebook.com/lepesradio/

Vár mindenkit sok szeretettel!

a Lépés Rádió csapata

Forrás: lepesradio.hu, 2016-08-26 13:05

 

   
   

     
       
         
PR Csoport: Hírek | lorexceginfo.hu