FotoGuru
 
    A fotoguru csoport központi weboldala  
   
 
     
 

Latex gumigyűrűt rendelne?

A gumi gyűrűket úgynevezett vulkanizálással gyártják a kaucsukfa tejnedvéből, a latexből. A begyűjtött latex tisztasága és minősége nagyban meghatározza a gumi gyűrű tulajdonságát. A gumi gyűrű esetén értelemszerűen nagyon fontos az ár. Egyáltalán nem mindegy, hogy a latex gumigyűrű darabja, vagy épp kilója mennyibe kerül. Azok a vállalkozások, akik nap, mint nap, több ezer árucikket csomagolnak, tisztában vannak a gumigyűrű árakkal.

Azért, hogy a gumigyűrű árát csökkentsék, adalék anyagokat adalékolnak hozzá, ami egyértelműen rontja a minőségét. Minél olcsóbb lesz a gumigyűrű annál gyengébb lesz a minősége is. Így akár az árát látva is megbecsülhetjük a minőségét. A legtöbb adalékot a színes gumigyűrűk tartalmazzák.

A gumigyűrű a természetes anyagokból készül. Az idő múlása nem kedvez a gumigyűrűnek. Ezt nevezik öregedésnek. A napfény és a magas ózon tartalom meg a magas hőmérséklet gyorsítja a gumigyűrű öregedését. Ezek együttes hatása nagyon felgyorsítja az öregedés folyamatát és a gumi hamarosan elveszíti a rugalmasságát. Ezért a gumigyűrű helytelen raktározása jelentősen megszabja az élettartamát.

A gumi feltalálása számtalan kérdést megoldott. 1845-ben Stephen Perry nyújtott be először szabadalmat a gumi gyűrű gyártására. A vastag ragasztószalag, a kartondoboz és a csomagoló tasak mellett a gumigyűrű kiemelt helyet foglal el a csomagolási megoldások között. A gumi gyűrűt gyakran használják a csomagolásban, általában gyűjtő egységek kialakítására. A gumigyűrűt darabra használjuk fel, viszont az árát kilógrammban határozzák meg. Minél több gumi gyűrű van egy kilós csomagban annál jobb minőségű a termék. A legtöbb gumigyűrűt Thaiföldön, Malajziában és Indonéziában gyártják.

Forrás: wts.hu, 2018-04-30 17:52

 

   
   

     
       
         
PR Csoport: Hírek | lorexceginfo.hu