FotoGuru
 
    A fotoguru csoport központi weboldala  
   
 
     
 

Részecskeszűrő eltávolítás

Gondoljunk a részecskeszűrő eltömődésére, ha a gépjármű üzemanyag fogyasztása nőtt míg a teljesítménye látványosan romlott

Sok rémhír terjed a részecskeszűrővel kapcsolatosan, mivelhogy a csere költsége rettentően sok. A részecskeszűrő cseréje rettentően drága kiadás. Nagyon mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A gyári részecskeszűrő költsége több százezer forint. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapon olvasható tipp.

A részecskeszűrő gondja legtöbbször 160 ezer km körül bukkan elő. Ez nagyrészt a személygépkocsi felhasználásától függő. Akik kiváltképpen rövid utakon használják, hamarabb szembesülnek a nehézséggel. A részecskeszűrő regenerálja magát. Csakhogy ehhez nagyobb fordulatszámon kell kocsikázni huzamosabb ideig. A regenerálódás menete beindul, a részecskeszűrőben található szennyeződés kiég.

A gyenge minőségű részecskeszűrőt cserélni vagy kiégetni kell. Előbbi nagyon drága költségű, amíg utóbbi olcsó módszer. Régebbi autó vétele előtt sajnálatos módon nem vizsgálható meg a részecskeszűrő állapota. Sajnos sok alkalommal a részecskeszűrő el van tömődve, de még az ellenőrző lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem vizsgálható át szétszerelés nélkül.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2018-11-29 12:18

 

   
   

     
       
         
PR Csoport: Hírek | lorexceginfo.hu